Grapes selected, fermented and aged in steel vats. After bottling (first spring after harvest) second fermentation in bottle, min. 24 months of maturation on the yeasts, traditional riddling on pupitres, disgorgement and period of ageing before sale

Haderburg Brut

Intensive and elegant Bouquet with scents of Golden Delicious. Balanced, fine vigor and great liveliness.

Grape variety 90% Chardonnay
10% Pinot Noir
Vintage non vintage
First vintage 1976
Number of bottles 32.400 of 0.75 l
Sites Hausmannhof in Pochi-Salorno
Aspect West
Altitude 350 - 550
Soil Calcareous, clayey
Alcohol by volume 12 %vol
Total acidity 6.84 g/L
Residual sugar content 2 g/L
Color Straw yellow
Perlage Fine and persistent
Smell Intensive and elegant Bouquet with scents of Golden Delicious
Flavor Balanced, fine vigor and great liveliness
Food Pairing

Aperitif, salmon, fish dishes

Service Temperature 10 °C
 
Information PDF
Haderburg Brut

Awards

Le Guide di CUCINA & VINI Sparkle 2016

Etichettatura Ambientale

L'azienda agricola HADERBURG è da sempre attenta alla tutela dell’ambiente e alla sostenibilità dei metodi di produzione: forniamo di seguito le indicazioni necessarie a smaltire correttamente i rifiuti derivati dagli imballaggi che contengono i nostri prodotti.

Vi invitiamo a verificare anche le disposizioni in materia di raccolta differenziata del Vostro Comune.

MACROCATEGORIA TIPO MATERIALE CODICE AMBIENTALE MATERIALE SIMBOLO DESTINAZIONE RIFIUTO
VETRO incolore GL70 RACCOLTA VETRO
TAPPO sughero FOR 51 RACCOLTA DIFFERENZIATA DEDICATA
CAPSULA alluminio C/ALU 90 RACCOLTA ALLUMINIO
GABBIETTA acciaio FE 40 RACCOLTA ACCIAIO